دستاورد| تدوین سند چشمانداز استان گلستان با هدف توسعه و آبادانی مناطق کمتربرخوردار
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حمیدرضا دنکوب، مدیرعامل شرکت دانشبنیان نوین کارآفرین هیرکان ابتدا در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آنها گفت: مجموعه مشاوره مدیریت «نوین کارآفرین هیرکان» در سال ۱۳۹۱ تاسیس شد. این شرکت، مشاور استانداری و سازمانهای دولتی استان گلستان برای تدوین اسناد توسعه استان ذیل چشمانداز کشور است و به همین دلیل شایسته دریافت نشان دانشبنیانی شده است.
وی ادامه داد: خدمات اصلی شرکت مطابق با موضوع فعالیت و ساختار سازمانی شرکت در چهار گروه عمده (پلتفرم چهارضلعی) و متناظر با نسلهای اول تا چهارم دانشگاهها شامل خدمات آموزشی (نسل اول)، خدمات پژوهشی ( نسل دوم)، خدمات مشاوره مدیریت (نسل سوم) و خدمات سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار (نسل سوم و چهارم) است.
به گفته او در ضلع اول با همکاری و زیر نظر دانشگاههای بزرگ ملی از جمله دانشگاه تهران، دورههای تخصصی مدیریت آموزش برگزار میشود. در ضلع دوم پژوهشها و تحقیقات در سطح ملی، منطقهای، استانی و بنگاهی درحال انجام است که مهمترین آنها شامل تدوین سند چشم انداز استان گلستان در افق ۱۴۰۴ و اسناد بخشی ۳۰ گانه است و در ضلع سوم خدمات مشاوره مدیریت به بنگاهها و شرکتها و بعضا به اشخاص حقیقی ارائه میشود که مهمترین آنها ارائه خدمات مشاوره مدیریت به منظور طراحی و تاسیس اولین زنجیره ارزش گوشت قرمز کشور در شرکت اروس پروتئین و نیز ارائه خدمات تحول سازمانی استراتژیک در زنجیره ارزش طیور گرگان و دشت بوده است و نهایتاً در ضلع چهارم اقدام به سرمایه گذاری، راه اندازی کسب و کار به صورت مستقل و یا مشارکتی میشود.
وی خاطرنشان کرد: شرکت ما هم سند چشمانداز استان گلستان و هم ۳۰ سند بخشی را تهیه کرده است. یکی از سندهای بخشی در خصوص توسعه روستایی است و با تدوین این سند توانستیم در آبادانی مناطق کمتربرخوردار روستایی موثر واقع شویم.
دنکوب درخصوص بزرگترین یا مهمترین دستاورد این مجموعه تصریح کرد: استان گلستان، تنها استان در کشور است که اسناد توسعه استراتژیک را به صورت کامل هم برای استان و ۳۰ بخش تعبیه کرده است. با توجه به تاکید اجرای چشمانداز در ذیل سیاستهای کلی، استانها باید صاحب برنامههای توسعه استانی باشند. استانهای دیگر صرفاً چشمانداز استانی خود را مشخص کردهاند ولی هیچ استانی چشمانداز و سندهای بخشی خود را به صورت منسجم با کارفرمای استانداری و وزارت سازمان مدیریت در کشور تهیه نکرده است.
وی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۱۵ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم با عملیاتی شدن سندهای بخشی، در هر بخش دو نفر مشغول به کار خواهند شد.
دنکوب همچنین در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار افزود: با توجه به اینکه درآمد سرانه استان گلستان نسبت به میانگین کشوری پایینتر است به نوعی منطقه کمتربرخوردار محسوب میشود، چشم انداز مجموعه ما افزایش درآمد سرانه نسبت به میانگین کشوری است و در حقیقت به دنبال رشد اقتصادی هستیم. در عین حال از بین آن ۳۰ بخش، یک بخش اختصاصی برای توسعه روستایی و متوازن و یک بخش مربوط به توسعه کشاورزی داریم که در ارتباط با مردم و مناطق کمتر برخوردار روستایی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف برنامه ما، رشد اقتصادی، افزایش درآمد سرانه و بهبود رفاه مردم در ذیل چشمانداز کشور است.
#15
Send to friends